Cryptoparty nu på torsdag 18 april 2013

Nu blir det Cryptoparty i Umeå igen! Vi håller till hos det lokala IT-företaget Codemill AB på Riddaregatan 8 (Haga) och välkomnar varmt samtliga intresserade av IT-säkerhet, kryptologi och digitalt dataskydd. Vi öppnar dörrarna 18:00 och planerar hålla på till åtminstone 21:00.

De som vill komma får gärna anmäla sitt intresse, om än ej obligatoriskt. Det kan även vara en idé att läsa förra årets inlägg "Cryptoparty-upptakt" av pettter som uppvärmning för säkerhetstänk.

Pressmeddelande 2013-04-12 [GPG-signerad .txt]

Umeå Hackerspace, en ideell förening med bas i Umeå, arrangerar på torsdag 18/4 2013 ett "Cryptoparty" för journalister, privatpersoner och övriga intresserade av digital säkerhet och trygghet. Det börjar 18:00 och håller på åtminstone ett par timmar. Vi bjuder på tilltugg och det är gratis inträde! Fotografering undanbedes utan att fråga de inblandade i förväg.

Mer info nedan och länk till frivillig (men önskad) anmälan är här: https://cryptoparty.umeahackerspace.se/

Detta blir det andra cryptopartyt som arrangeras - denna gång är huvudföreläsningen:

  • Umeås lokaltrafik - är de nya busskorten faktiskt säkrare?

Övriga ämnen som kan/kommer tas upp är:

  • Bitcoin - en decentraliserad valuta
  • Kryptering för aktivister, journalister och privatpersoner
  • Surfa anonymt med TOR
  • Decentraliserade trådlösa nätverk (projektet “Umesh”)

Som alltid har vi även stationer för att signera varandras GPG-nycklar och man kan fråga andra, kunniga deltagare hur man surfar säkert, anonymt och t.ex. hur man bäst skyddar sina källor och sin privata data.

Cryptopartyt arrangeras i samarbete med det lokala IT-företaget Codemill AB, vars lokaler cryptopartyt håller till i på Riddaregatan 8 (Haga).

I samband med arrangemanget delar vi även ut tryckta skrifter från Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) som nyligen släppte sin bok "Digitalt källskydd", med inriktning mot journalistisk verksamhet och redaktioner, som tar upp viktig information i hur man kan garantera trygghet för sina källor i en digital värld.